Durf jij altijd eerlijk te zijn?

Hoe vaak ben jij echt eerlijk? Of vertel je stiekem niet de hele waarheid omdat je bang bent anderen te kwetsen, of eigenlijk om jezelf beter te voelen.

Wat kost het jou en wat kost het de ander als je niet eerlijk bent?

Zo gebeurde het mij dat ik met een stel fantastische vrouwen een business mocht gaan opzetten. We bruisten van de energie, de ideeën bleven stromen en we gunden elkaar het allerbeste in dit proces van groei en ontwikkeling.

Iedereen die onze energie voelde ging erop aan en wilde aansluiten en zo groeide onze business ongekend snel.

Wat doe je als het allemaal geweldig loopt en toch voelt het voor jou niet meer als het juiste pad?

Mijn diepere angst om mensen waar ik veel om geef te verliezen, stak de kop op.

De angst voor falen, het zoveelste project wat niet goed afloopt.

Wat als het later toch een groot succes gaat worden en ik ben afgehaakt?

Wat zullen mensen wel niet van me denken?

Waar klaag ik eigenlijk over? Stel je niet zo aan, gewoon doorzetten!

Al deze gedachten verlamden me en het ging steeds slechter met me.

Ik ontwikkelde zelfs lichamelijke klachten die ik toe dichtte aan de winterdip, maar ergens wist ik dat dat niet helemaal waar was.

Mijn drive en energie werden steeds minder en dit had gevolgen voor mijn energieniveau, de onderneming, en indirect ook voor mijn business partners. Ik was niet meer in staat om in mijn volle kracht te staan en te inspireren. Ik besefte dat ik niet alleen mezelf, maar vooral ook alle anderen ontzettend te kort deed als ik wel betrokken zou blijven. En dus heb ik mijn gevoel heel open en eerlijk met hen gedeeld. En wat er toen gebeurde was magisch!

Ik voelde de liefde en begrip van mijn partners en mijn angst om hen te verliezen verdween als sneeuw voor de zon. Op een dieper niveau blijven we altijd verbonden en ook onze vriendschap blijft bestaan, maar zakelijk kiezen we voor een ander pad en dat is helemaal oké!

Ook al stap ik uit mijn rol als managing partner, toch geloof ik nog steeds in de kracht van The House of Growth. Ik zal als groeipartner en ambassadeur zeker actief betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van dit prachtige initiatief. Tevens blijf ik trouw aan mezelf en geef daarmee mijn partners de ruimte om hun plek te pakken en de ontwikkeling in te gaan die er voor hen is.

Mocht je voelen dat je niet helemaal authentiek bent, stel jezelf de vraag wat kost het mij, maar vooral wat kost het de ander, waarin rem ik de ander af? Wat kan ontstaan als ik wel eerlijk ben?

Ik wens je het lef om eerlijk te zijn, naar jezelf en naar je omgeving, want daar zit je potentie tot groei!

Liefs Hella X


Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen? Contacteer ons, wij gaan graag met je in gesprek!

Wilma, Cor-Jan en Sofie

Geef een reactie