Microsoft tip: Stop met het gebruiken van Windows 7

Leestijd: 2 minuten

Nog dik een maand en dan is het zover, dan stopt de officiële ondersteuning en updates voor Windows 7. Ik hoor je al denken: wie gebruikt er nu nog Windows 7? Geloof me, er zijn nog zat bedrijven die dit gebruiken, het werkt ook natuurlijk nog steeds prima, maar over 35 dagen dus niet meer. Dan heb je kans dat er geen goede security meer is, geen goede netwerkverbinding, en ook niet de juiste snelheid die je altijd was gewend. Je kunt het zien als een versleten auto waar écht een nieuwe motor in moet! Zo is het ook met deze nogal verouderde versie van Windows

Terugkijkend was het misschien wel één van de beste Windows ooit. Als we computerconsultant Jon Quain mochten geloven was Windows 7 het beste wat we ooit gezien hadden, tien jaar geleden. Bijna niet te vergelijken met XP of Vista, Microsoft had al onze verwachtingen overtroffen met het toen spiksplinternieuwe Windows 7!

Wat nog meer bijzonder was voor deze ‘’tijd’’ was een computer met Touch screen, en je raadt het al, deze versie van Windows zorgde hiervoor. De mensen die nog bekend zijn met Windows media player, weten waar ik over schrijf, je kon heel cool via je scherm het beeld verkleinen of vergroten en natuurlijk op de play knop drukken. Time flies when youre having fun

Op 22 juli 2009 werd hij gelanceerd: Windows 7. Een historische datum omdat Microsoft zijn uiterste best heeft gedaan om de problemen in Vista keihard aan te pakken. Nummer 7 van Windows werd als het ware een echte transformatie voor de liefhebbers van: verbeterde compatibiliteit, de handige Sidebar en natuurlijk: Windows Essentials!
Een vrij frappant ‘’gratis’’ softwarepakket van Microsoft met daarin jouw mail, chat, foto- en blogprogramma. Natuurlijk compleet geïntegreerd via Windows live. Dat waren nog eens tijden

De upgrade naar Windows 10

Natuurlijk kwam na Windows 7 de Windows 8 maar laat ik daar niet teveel woorden aan kwijtraken, het was als het ware een soort tussenstation tussen 7 en 10. Want gelukkig kwam de dag dat Windows 10 werd gelanceerd! Op 15 juli 2015 was de wereld een superieur besturingssysteem rijker, en dat was maar goed ook

Met steeds meer Cloud techniek op komst, veranderingen en transformaties binnen de wereldwijde ICT krabbelde Microsoft zich achter zijn oor en dacht nét op tijd: er moet gewoon iets nieuws komen. Windows 10, het meest compacte, snelle, en flexibele besturingssysteem wat ik ooit heb gezien! Zowel voor bedrijf als consument dé Windows versie waar je altijd van hebt gedroomd

Gebruik jij nog steeds Windows 7?

Dan raden we jou van harte af om daarmee door te gaan. Waarom zou je een Windows versie gebruiken die zeer binnenkort niet meer wordt ondersteund? Tegelijkertijd staat de versie naar keuze van Windows 10 al voor je klaar. Een stuk effectiever, slimmer én veiliger voor jou en je werkzaamheden

Over de auteur

Ivar Vierbergen is Junior Account Manager bij de Kemker ICT Groep van Jeroen Kemker

 

ZELF EEN BLOG INSTUREN?

Geef een reactie