Toeschouwer

Leestijd: 3 minuten

Wie “A” zegt, moet ook “B” zeggen. Wie kent het spreekwoord niet?

Ik ben geen taalkundige, maar volgens mij betekent dit zoiets als: wanneer je éénmaal een stap hebt gemaakt in een bepaalde richting, dan MOET je ook zeker de volgende nemen.

Want anders………..!

Uuuuhhh hoezo, “want anders”? Is dat een dreigement voor totale mislukking?

Het is eigenlijk veel interessanter om de vraag te stellen wat dan de volgende stap is. Gaat die in hetzelfde traject verder of juist in een hele andere richting? En waarom zou je, als je “B” hebt gezegd, niet gewoon terug kunnen naar “A”?

Dit vraagstuk heeft mij de laatste weken behoorlijk bezig gehouden. Vooropgesteld dat dit soort weken per definitie niet de leukste zijn, zijn ze wel rete-leerzaam en brachten ze ook in dit geval weer mooie inzichten.

Het is net als mindfulness. De lastigste perioden in je leven, zijn bij uitstek de beste om mindfulness te trainen.

Een stukje achtergrond

Zoals we in december 2018 bedachten en ook voorspelden, groeit The House als een razende. De groeipartners staan nog net niet in de rij om zich bij ons aan te sluiten. De eerste aanmeldingen voor deelname aan de Significant Steps of Growth (mooi om te schrijven, lastiger om uit te spreken), de workshops en lezingen stromen binnen.

The House is nu al een succesformule die zijn weerga niet kent. The House verdient daarmee 100% inzet van de co-founders om dit succes te handhaven en tot ongekende hoogte te laten groeien.

En daar kijk ik naar.

Ik zie mijn vriendinnen, 3 fantastische ondernemers die met volle overtuiging in ambitieuze toewijding uit hun droom hun missie en visie neerzetten. Ze analyseren, innoveren, investeren, discussiëren, kortom ze ondernemen niet the House, ze zijn the House!

En ik besef dat ik eigenlijk alleen maar graag daarnaar wil kijken. Dat ik toeschouwer wil zijn van dit proces. Niet meer, niet minder!

Ik besef dat ik ooit eerder een droom heb nagejaagd die niet de mijne was. Om heel veel redenen, die vanzelfsprekend ook nu van toepassing zijn, heb ik destijds niet de juiste keuze gemaakt en ben ik, ten koste van mezelf, die droom achterna blijven hollen. Het werd van A tot Z een nachtmerrie!

Daarvan geleerd hebbende, heb ik besloten verstandig te zijn, naar mezelf te luisteren en na “B” terug te gaan naar “A” en van daaruit the House als maat van de maatschap te verlaten. Zie je wel: Geen mislukking, slechts verandering.

Het grootste goed wat ik bewust werd was, dat ik, juist door mijn terugtreding als maat en het loslaten (daar is ie weer) van de bestuurlijke taken, the House meer ruimte bied om ongehinderd verder te groeien.

Nu ik op dit punt ben beland, het schuldgevoel, het falen, het teleurstellen en alle verdere mezelf afwijzende superlatieven achter me heb gelaten, kom ik weer volledig tot mijn recht. Ben ik daar waar ik wil zijn en waar ik goed in ben. Als masseuse, mindfulnesstrainer, moeder, oma, partner, vriendin, reiziger, ‘uitgaander’, kortom als levensgenieter.

Mijn droom is dat iedereen in staat mag zijn in zijn of haar eigen geluk te voorzien en daar waar ik kan, zal ik zeker een handje helpen!

Vivi
Groeipartner A (met een knipoog)

Over Vivi

In haar massagepraktijk VAKKA draait alles om balans in je leven. Zij werkt vanuit het principe dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Dat je altijd een keuze hebt, maar dat je soms inzichten of handvatten nodig hebt om tot die keuze te kunnen komen. Daarnaast kan je bij Vivi ook terecht voor een heerlijke ontspannings- of sportmassage. Gewoon even een moment voor jezelf in de hectiek van de dag.

Vivi, wij zijn trots op je. En dankbaar voor je hele mooie woorden. Dit is geen vaarwel maar een nieuwe start. Tot snel!

Meer over Vivi vind je hier

 

ZELF EEN BLOG INSTUREN?

Een gedachte over “Toeschouwer

  1. Lieve Vivi,
    Onwijs mooi hoe je dit hebt geschreven. Dat is pas in je eigen kracht staan. Heel veel succes met je eigen House of Growth. Is dat niet waar het in ’t leven om gaat?! Enjoy life, your way!!
    😘

Geef een reactie