Happy Little Frog

Leestijd: 3 minuten

De dikke lelijke pad ging elke dag braaf naar zijn werk bij het kikkerkoor. Niet dat hij zelf zo mooi kon zingen, maar hij was wel heel goed in het ondersteunen van het koor. Hij zorgde dat de liederen geprint waren, dat er wat te drinken was en dat de microfoons goed aangesloten waren. Als er iets misging, dan konden ze altijd op hem rekenen. Hij zorgde goed voor “zijn” koor, ze konden op hem bouwen. Om alles vlekkeloos te laten verlopen, startte hij vaak al vroeg. Op die manier konden de koorleden direct aan de slag als ze binnen kwamen. Zijn ouders hadden hem geleerd dat hard werken belangrijk was. De pad deed zijn werk al jaren op die manier en iedereen vertrouwde op hem.

Op een dag voelde de pad zich niet zo goed. Hij wilde liever nog even slapen, maar de verplichting was te sterk. Hij ging naar zijn werk en zorgde ervoor dat alles voor elkaar was. Dan kon hij daarna nog wel even slapen. Maar uitgerekend die dag liep er van alles mis. De pad sleepte zich door de dag. De andere leden van het koor hadden niet door hoe ellendig de pad zich voelde. Ze zagen hem niet. De pad werd daardoor een beetje boos. “Ik doe zo mijn best, ik voel me niet lekker en zet toch alles op alles om er te zijn, maar niemand ziet het!” Na deze lange zware dag kwam hij thuis en begon zachtjes te huilen, maar het ging steeds harder en harder. Alles wat zich al jaren in hem had opgestapeld, kwam eruit. Hij huilde tot hij zo moe was dat hij in slaap viel.

Hij droomde dat hij de leadzanger was in het koor, dat hij een mooie groene vlotte kikker was en dat iedereen van hem hield. Toen hij wakker werd, wist hij het! Hij had zichzelf jarenlang weg gecijferd voor anderen. Hij was aan het zorgen en aan het pleasen en was zichzelf kwijtgeraakt. Wie was hij zelf en wat wilde hij de wereld brengen? De pad nam ontslag en ging de wereld in, op zoek naar zichzelf. Door dit avontuur aan te gaan, ontdekte hij waar hij van hield, waar hij blij van werd en waarvoor hij elke ochtend op wilde staan. Maar hij ontdekte ook zijn eigen schaduwzijde die hem weerhield de dingen doen die hij eigenlijk wilde doen. De stemmetjes die zeiden dat hij niet goed genoeg was, of dat hij het niet waard zou zijn.

Na een jaar was de pad erachter dat hij het allemaal zelf had veroorzaakt. Hij had zichzelf niet gezien en niet serieus genomen. Hoe kon hij verwachten dat anderen dat wel zouden doen? Hij kon ervoor kiezen om dat te blijven doen, maar hij kon er ook voor kiezen om het vanaf nu helemaal anders te gaan doen. En dat deed hij! Hij had er zelfs zin in! Hij ging pianoles nemen, want daar lag zijn passie. Muziek de wereld in brengen en anderen daarmee inspireren. Het ging als vanzelf! Hij speelde de sterren van de hemel! Op een dag was hij heerlijk aan het spelen en toen kwam de dirigent van “zijn” kikkerkoor voorbijlopen. De dirigent was geraakt door het prachtige pianospel, maar wist niet van wie dit kwam. Hij liep naar het raam dat open stond en zag daar een prachtige groene kikker zitten, die helemaal opging in zijn eigen muziek. De dirigent dacht: deze krachtige verschijning wil ik toevoegen aan mijn koor en liep bij de pad naar binnen.

De pad kon zijn geluk niet op! Hij kreeg een prominente plek op het podium en speelde elke dag de sterren van de hemel. Hij stond op met een lach en had zin in de dag! Hij was geen dikke lelijke pad meer, maar een stralende krachtige groene kikker, die mensen raakte met zijn energie. Het koor werd gevraagd voor deelname aan belangrijke wedstrijden en ze wonnen. De dromen werden groter en groter en het ging allemaal vanzelf!

Deze pad kuste zichzelf wakker en koos ervoor om voor zichzelf te kiezen.

Als je jezelf serieus neemt en overtuigd bent van je missie, dan hoef je niet meer te knokken of te pleasen. Dan kun je “gewoon jezelf” zijn en dan stroomt alles zoals het is bedoeld!

Wat wil jij in jezelf wakker kussen?

Over de auteur

Hella Bolte is eigenaar van het wervings- en selectiekantoor Brainfish en founding partner van the House of Growth. In haar vrije tijd doet zij aan cardioboksen, houdt ze van avontuurlijke reizen en wandelen in de natuur. Haar motto is “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.” Meer over Hella vind je hier

 

ZELF EEN BLOG INSTUREN?

 

Een gedachte over “Happy Little Frog

Geef een reactie