Het verhaal van Team A

Team A, het team waar eigenlijk niemand in wil zitten. De sharks, worden ze wel eens genoemd. De plek waar de ‘Eat or be eaten’ strategie je de beste overlevingskansen biedt. Niet onlogisch dat het verloop in dit team een pak hoger ligt dan in de overige teams. Door het gebrek aan vertrouwen en onderlinge communicatie is niet alleen de werksfeer ondermaats, maar ook de resultaten vallen tegen. Klagende klanten. Procedures die haperen. Geen eenduidige strategie.

Toen voor de zoveelste keer de ene medewerker kwam klagen over de anderen, besloot de leidinggevende van het team dat het genoeg was geweest. Dit moest anders. Een team waarin iedereen naar elkaar wijst, maar uiteindelijk niemand de verantwoordelijkheid opneemt, dat kon zo niet langer. Samen met een groeipartner werd een plan opgesteld, helemaal op maat van de groep. Besloten werd te focussen op communicatie, onderling vertrouwen en helderheid van wederzijdse verwachtingen.

Herkenbaar?

Wat jouw vraag ook is, wij kijken samen met jou naar wat nodig is en hoe we dat het beste vorm kunnen geven. Daarom is teamcoaching altijd een kwestie van maatwerk. Bespreek de mogelijkheden met de groeipartner van jouw keuze tijdens het kennismakingsgesprek en/of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wij hebben hieronder alvast een voorselectie van mogelijke groeipartners voor je gemaakt. Deze professionals hebben de juiste kennis, kunde en ervaring in het coachen van en werken met teams. De finale selectie van jouw groeipartner start voor jou met het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan, afhankelijk van je locatie, zowel online als face to face. Let tijdens het kennismakingsgesprek niet enkel op de diploma’s van de groeipartner, maar vooral op de ervaring in het werken met mensen met een gelijkaardige vraag als die van jou.

Wil jij ook je team op 1 lijn brengen?

Wacht niet langer en selecteer vandaag nog jouw groeipartner. Wij gaan voor maatwerk.

Wist je dit?
Een kennismakingsgesprek is altijd gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk.
Conclusie? Je kunt alleen maar winnen!

Hoe het Team A verging?
Toen we hoorden dat we een coach zouden krijgen om de samenwerking te verbeteren, ging zowat iedereen in de weerstand. We hadden helemaal geen zin om ons kwetsbaar op te stellen. Daarvoor ontbrak alle vertrouwen onderling. Achteraf bekeken zijn wij alleen maar blij dat we toch uit die comfortzone zijn durven stappen. We begrijpen nu veel beter wat de individuele noden zijn van iedereen en waarom we soms onhandig uit de hoek komen op vlak van communicatie. Het besef bijvoorbeeld dat je je jezelf beoordeelt op basis van je (goede) intentie, maar de ander op basis van het zichtbare gedrag, dat maakte voor ons team een wereld van verschil. Nu staan we écht samen sterk. Er is vertrouwen en we hebben niet alleen een beter resultaat, maar ook meer plezier!