Het verhaal van Nathalie

Nathalie (groeizoeker) is een vrouw van begin veertig, met één zoon en plus-mama van twee tieners. Overdag werkt ze als verpleegkundige. Als oudste van vijf kinderen is Nathalie opgegroeid in een gezin waar weinig emoties getoond werden. Haar moeder vluchtte in alcohol, haar vader was dominant en opvliegend en ook hij kon de alcohol niet weerstaan. Op haar veertiende leerde ze haar eerste echtgenoot kennen, met wie ze al heel snel ging samenwonen. Voor haar de uitgelezen kans om de onveilige thuissituatie achter zich te laten.

Wat echter in eerste instantie als een betrouwbare en zorgzame partner voelde, bleek uiteindelijk opnieuw een zeer dominante man te zijn. Hij vernederde haar, zei haar dat ze niet goed genoeg was, en het onveilige gevoel van vroeger stak weer de kop op. Ze voelde zich onzeker en minderwaardig. Het weinige zelfvertrouwen dat ze nog had, kreeg nogmaals een fikse deuk. Op de koop toe ging hij vreemd en begon een relatie met haar beste vriendin. Machteloos vluchtte Nathalie uit de realiteit en verloor zo ook het gevoel met zichzelf. Ze kreeg last van lichamelijke klachten en hyperventilatie.

Nu, jaren later, heeft Nathalie een goede relatie en een job waar ze gek op is. Echter, het contact met haar nieuwe leidinggevende verloopt niet zo goed. De dominantie in de leidinggevende stijl van haar baas triggert oude stukken bij Nathalie. De lichamelijke klachten van weleer zoals druk op de borstkas, hoofd- en nekpijn spelen op telkens als ze naar het werk moet. En ook haar zelfvertrouwen begint alweer te wankelen. Wat al lang in het verleden leek, lijkt ineens weer heel actueel.

Herkenbaar?

Wij hebben hieronder alvast een voorselectie van mogelijke groeipartners voor je gemaakt. Dit zijn experten in het behandelen van trauma. Zij zullen jou in een veilige omgeving en op een zeer professionele manier verder helpen. De finale selectie van jouw groeipartner start voor jou met het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan, afhankelijk van je locatie, zowel online als face to face. Let tijdens het kennismakingsgesprek niet enkel op de diploma’s van de groeipartner, maar vooral op de ervaring in het werken met mensen met een gelijkaardige vraag als die van jou.

Wil jij je ook weer veilig en sterk voelen?

Wacht niet langer en selecteer vandaag nog jouw groeipartner. 100% veilig en vertrouwelijk.

Wist je dit?
Een kennismakingsgesprek is altijd gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk.
Conclusie? Je kunt alleen maar winnen!

Hoe het Nathalie verging?
Toen ik op mijn werk weer tegen dezelfde oude pijn en onzekerheden aan liep, vond ik de tijd rijp om toch eens te kijken wat coaching of therapie voor mij kon doen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor trauma recovery coaching (TRC) en heb ik door middel van EMDR gewerkt aan het altijd aanwezige gevoel van onveiligheid en onzekerheid. Dat ik nu weer met vertrouwen en zonder angst naar mijn werk toe kan gaan, dat is waar ik het voor gedaan heb. Een grote winst is voor mij eveneens dat ik nu zie waar ik getriggerd word en waar ik reageer op oude impulsen in plaats van op wat er zich op vandaag werkelijk afspeelt. Mezelf minderwaardig voelen? Voor mij nooit meer.