Het verhaal van Soufiane

Soufiane werkte nog niet zo lang in het bedrijf toen zijn baas besloot een andere baan aan te nemen. Dat Soufiane daarna zijn plek als leidinggevende van het team in zou nemen was geen evidentie. Er waren namelijk andere kandidaten met veel meer anciënniteit in de organisatie. Toch liep het zo dat hij uiteindelijk de rol kreeg en, in alle eerlijkheid, dat was voor Soufiane perfect in lijn met zijn ambitie en doelen voor de toekomst.

Toch gaf deze stap ook stress. Want hoe doe je dat? Leidinggeven aan een team waar je eerder zelf deel van uitmaakte. Plus, hoe geef je sturing aan mensen die niet alleen meer anciënniteit hebben, maar ook nog eens teleurgesteld zijn omdat niet zij, maar jij de baan te pakken kreeg? Deze kans wou hij niet verknallen. Toch hinkte hij constant van zelfvertrouwen naar onzekerheid en weer terug. Kan ik dit wel? Moet ik dit wel willen? Allemaal vragen die Soufiane zich stelde.

Herkenbaar?

Wij hebben hieronder alvast een voorselectie van mogelijke groeipartners voor je gemaakt. Deze professionals hebben een gefundeerde expertise in en passie voor leiderschap. De finale selectie van jouw groeipartner start voor jou met het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan, afhankelijk van je locatie, zowel online als face to face. Let tijdens het kennismakingsgesprek niet enkel op de diploma’s van de groeipartner, maar vooral op de ervaring in het werken met mensen met een gelijkaardige vraag als die van jou.

Wil jij ook groeien in je leiderschap?

Wacht niet langer en selecteer vandaag nog jouw groeipartner. Investeer in jezelf, lead by example!

Wist je dit?
Een kennismakingsgesprek is altijd gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk.
Conclusie? Je kunt alleen maar winnen!

Hoe het Soufiane verging?
Wat ik fijn vond aan werken met een Leiderschapscoach is dat ik na elke sessie met concrete handvatten weer de werkvloer op kon. Ook mijn zelfvertrouwen kreeg daardoor een serieuze boost. Ik heb overigens geleerd dat het niet altijd over mezelf gaat, en het nergens voor nodig is om mezelf constant te willen bewijzen. Ik kijk nu veel meer naar wat het team aan waarde toe kan voegen en hoe ik mensen in hun kracht kan zetten door hun echt te horen en te zien! Ik stel dan ook meer vragen en luister naar de oplossingen die zij zelf aandragen in plaats van alles zelf te willen oplossen.